Jernhårde Ladies

Foto: Iron Dames

Nyheder # 19 2023

Med sejr i GT-klassen i sidste afdeling af World Endurance Championship (WEC) skrev Iron Dames sig ind i historiebøgerne. Fire danskere på podiet i Bahrain. Og så er det snart tid til Dansk Motorsport Award.

Følelser på spil i Bahrain
Med en følelsesladet GT-sejr i sidste afdeling af WEC nåede Michelle Gatting og hendes kvindelige medkører Frey/Bovy det foreløbige højdepunkt for Iron Dames-projektet, der blev grundlagt for fem år siden af den franske forretningskvinde Deborah Mayer. Formålet var at bevise at kvinder kan begå sig på lige fod med mænd i toppen af motorsport.
Danske Michelle Gatting var en afgørende faktor i sejren, idet hun fik til opgave at køre de sidste timer af det otte timer lange løb for holdet. På trods af enormt pres fra konkurrenterne holdt hun hovedet koldt og kørte Porsche #85 først over målstregen til sin og teamets største sejr nogensinde. Førstepladsen sikrede samtidig den samlede P2 i mesterskabet.

Men der er mere, for danske racerkørere var i hopla på Bahrain International Circuit. Efter en hård duel med bl.a. søsterbilen kom Nicklas Nielsen sammen med Fueco/Molina i mål på tredjepladsen i generalklassementet i deres Ferrari 499P Hypercar. Det sikrede samtidig tredjepladsen i årets VM. Og i LMP2 kom David Heinemeier Hansson og Oliver Rasmussen sammen med Pietro Fittipaldi ligeledes i mål på tredjepladsen.

Kommentar her: https://www.eurosport.dk/wec/maaloe-og-baltzer-er-fulde-af-begejstring-ovenpa-historisk-vm-lob-hovedrollerne-i-lobet-var-danske_vid2021890/video.shtml

Dansk Motorsport Award
Så er det snart tid til årets begivenhed, Dansk Motorsport Award. Den finder sted 30. november i København.
https://pack.to/dma kan man bestille billetter, afgive stemme samt læse alverdens info.

Ugens special

Jernhårde Ladies!
For 25 år siden opstod et specielt begreb i Danmark: de Jernhårde Ladies. Det var kælenavnet for de danske håndboldkvinder der vandt både VM og OL og skrev sig ind i danskernes hjerter.

Nu kan begrebet passende findes frem igen og knyttes til Michelle Gatting og hendes medkørere Sarah Bovy og Rahel Frey. Tilsammen udgør de Iron Dames der har præget GT-klassen hele året.

Sejren i GT-klassen i 8 Hours of Bahrain var ikke alene holdets første VM-sejr, men også første gang et rent kvindehold vinder en afdeling af FIA’s højest rangerende langdistancemesterskab. I tilgift vil løbet gå over i historien som det sidste nogensinde for GTE-klassen, der udfases næste år.

Iron Dames’ præstation bør også en gang for alle lukke diskussionen om motorsport skal opdeles i dame –  og herreklasser. Det skal det ikke; en af styrkerne ved motorsport er netop at teknikken muliggør mænd og kvinder kæmper mod hinanden på lige fod. Det kan ikke lade sig gøre i ret mange sportsgrene.

Michelle har selv tidligere afvist tanken, lige som i øvrigt en anden af Danmarks kvindelige topkørere Christina Nielsen har (sidstnævnte har været amerikansk GT-mester to gange).

I juniorklasserne for formelbiler fremhæves ofte fysikken, idet disse biler mangler servostyring og derfor er meget tunge at håndtere for piger/kvinder. Det kan nemt løses teknisk, det er bare at komme i gang.

Indtil da, stort tillykke, Michelle; et kæmpe forbillede for Women in Motorsport! Læs mere på https://www.irondames.racing/

Kontakt BBN Consult