Endnu en klassiker venter

Nyheder # 17 2024

Det er højtid for klassikere; den kommende weekend venter endnu en. Formel 1 er tilbage på Red Bull Ring, og dermed track-limits! Ny succes for Nicklas Nielsen, og så ser vi nærmere på Millenium-generationen.

DaneTrain i jubilæumsløb
Med start lørdag kl.16.30venter et langt og vildt GT3 race, når dette års udgave af 24-timers-klassikeren på Spa-Francorchamps afvikles. Blandt de mange deltagere er seks danskere; herunder en spændende GT-debutant i form af Frederik Vesti, der efterhånden må være ved at finde ud af der findes et liv udenfor F1! Det sker for Mercedes’ GT-fabrikshold.
Men ellers glæder mange danskere sig utvivlsomt til samarbejdet mellem Marco Sørensen og Nicki Thiim for Aston Martin. The DaneTrain får i løbet selskab af Mattia Drudi. De øvrige danskere er Sebastian Øgaard, Dennis Lind og Nicolai Kjærgaard, mens Michelle Gatting og Iron Dames desværre har måttet trække sig. Løbet, der i år kan fejre 100-års jubilæum, kan følges via YouTube. 24 Hours of Spa er tidligere vundet af Michael Christensen (2019) og Nicklas Nielsen (2021), og er en del af løbsserierne GT World Challenge og Intercontinental GT Challenge.

To på en uge
Kun en uge efter den fantastiske sejr på Le Mans stod Nicklas Nielsen atter øverst på sejrspodiet. Denne gang for AF Corse efter sejr i LMP2 i 6-timers løbet på en anden klassikerbane: Watkins Glen i staten New York.Foruden selve WeatherTech SportsCar Championship tæller løbet også til den såkaldte Michelin Endurance Cup, hvor Mikkel Jensen er bedst placerede dansker på fjerdepladsen.
Derimod var der uheld for Michelle Gatting og Iron Dames. Sarah Bovy crashede i regnvejret, og måtte en tur på hospitalet til tjek men er uskadt.

Noter                

  • Inden weekendens østrigske Grand Prix sætter arrangørerne sin lid til at nye kerbs kan stoppe ”Track Limit Madness”. Sidste år gjorde det løbet til en farce.
  • Med sin seneste sejr i IndyCar på Laguna Seca rykkede den forsvarende mester Alex Palou tilbage i spidsen for mesterskabet. Svært at se hvem der skal stoppe ham.
  • Christian R og Christian L sluttede hhv. P13 og P15 i Californien. Det var førstnævntes bedste resultat på en ”almindelig” bane siden sin debut i topklassen.

Millenium-generationen

Vi har tidligere beskrevet Generation X, der startede Det Danske Motorsportsmirakel. Nu følger en gennemgang af efterfølgerne, Generation Y, også kendt som Millenium-generationen.

Er man født i perioden fra midten af 1980’erne til slutningen af ’90-erne; og dermed var børn eller unge ved årtusindeskiftet (”Millenium”), tilhører man denne gruppe. Det er samtidig den første generation der voksede op med computere, mobiler og internet. Y’erne er i dag mellem 25 – 40 år.

Læs hele artiklen på https://bbn-consult.dk/millenium-generationen/ Læs også om Generation X på https://bbn-consult.dk/generation-x-farvel-til-janteloven/