En af sæsonens største udfordringer venter

Foto: Ferrari Media

En af klodens bedste racerbaner er beliggende i Belgien, opkaldt efter byerne Spa og Francorchamps. Her afvikles lørdag tredje afdeling af World Endurance Championship (WEC). Etableret helt tilbage i 1920 har banen med det berømte layout lagt asfalt til utallige løb gennem tiderne, og svingene har ikoniske navne som Blanchimont, La Source, Puehon, Les Combes og Eau Rouge/Raidillon. Sidstnævnte er måske den mest kendte svingkombination af alle på verdens racerbaner.

Banen, der i daglig tale blot kaldes Spa, har som eneste foruden Le Mans været på kalenderen samtlige år siden WEC i sin nuværende form blev etableret i 2012. Løbet køres sædvanligvis i forårsmånederne, og det giver deltagerne yderligere udfordringer i form af det specielle ”Spa-vejr”, hvor forholdene kan svinge fra høj solskin til regn (eller sne!) bogstavelig talt på minutter. Og på Spa er der aldrig langt til nærmeste autoværn.

Løbet lørdag er tredje afdeling af VM, og Porsche er kommet fantastisk fra start med en sejr, en andenplads og to tredjepladser i Qatar og Imola. Det giver en samlet føring i konstruktørernes mesterskab, og føring til Porsche #6 i kørernes ditto. Michael Christensen er på en samlet tredjeplads i Porsche #5 efter to tredjepladser.

Når man taler favoritter til løbet, kommer man dog ikke udenom Toyota, der har vundet de sidste syv (!) løb der er kørt på banen. Japanerne vandt overraskende på Imola, og må finde sig i favoritrollen. Der er dog ingen tvivl om de vil komme under pres fra især Porsche og Ferrari. Nicklas Nielsen og Ferrari #50 lå længe til en sejr på Imola, men en forkert beslutning fra pitmuren omkring dækvalg kostede dyrt.

Som sædvanlig er der syv danskere til start i Belgien. Foruden Michael og Nicklas gælder det Mikkel Jensen (Peugeot) og Oliver Rasmussen (Jota-Porsche) i Hypercar, mens Marco Sørensen, Michelle Gatting og Mikkel O. Pedersen er til start i GT. Malthe Jakobsen er indkaldt som reserve hos Peugeot.