Christian Rasmussen vinder Rolex 24

Nyheder # 2 2024

Christian Rasmussen kunne søndag med sit team Era Motorsport lade sig hylde for sejren i LMP2-klassen i det legendariske 24-timers løb på Daytona International Speedway i Florida. Den 23-årige dansker fik den ansvarsfulde opgave at køre løbet til ende de sidste par timer. Denne opgave klarede han til UG, og passerede målstregen 6,8 sek. foran nærmeste forfølger.

Man kan roligt sige at det sidste halve års tid har været en succesoplevelse for Christian Rasmussen. I september vandt han det amerikanske INDY NXT – mesterskab, der siden førte til en kontrakt i INDYCAR med Ed Carpenter Racing for 2024.

I november blev han af Dansk Automobil Sports Union (DASU) kåret som Årets Bilsportskører 2023, og søndag d. 28. januar kunne han så føje endnu en triumf til sit efterhånden omfattende cv og modtage en af de mest eftertragtede præmier i motorsportens verden: et kostbart Rolex Daytona armbåndsur.

”Vi var stærke fra start, og bilen blev bare bedre og bedre efterhånden som løbet skred frem. Farten var der, og samtidig sad vores strategi lige i skabet”. sagde danskeren efterfølgende til løbets hjemmeside (www.imsa.com). Teamet med Christian Rasmussen som den bærende kraft førte 132 ud af de sidste 136 omgange.

Det var anden gang amagerkaneren deltog i Daytona-løbet, og som i 2023 skete det med teamet Era Motorsport. Holdkammeraterne var amerikanerne Dwight Merriman og Connor Zilisch samt skotske Ryan Dalziel. Sidste år udgik teamet, mens det altså i år blev til klassesejr i LMP2.

Christian Rasmussens primære opgave i år bliver INDYCAR-mesterskabet hvor han bl.a. skal deltage i det legendariske INDY 500 i maj. Sæsonen i INDYCAR starter 10. marts med gadeløbet i St. Petersburg.

Nærmest uvirkeligt set med danske øjne kom sejren i hus efter en flere timer lang duel til det ternede flag med en anden dansker, Malthe Jakobsen. At se et af verdens mest ikoniske løb afgjort som en ren danskerduel er endnu et bevis på dansk bilsports fantastisk niveau disse år. 

I dette års udgave af Rolex 24 deltog 59 teams, heraf 13 i LMP-2 klassen.

Foruden Christian Rasmussen har Michael Christensen, Marco Sørensen, Jan Magnussen og John Nielsen tidligere vundet et af de eftertragtede ure.

Kontakt BBN Consult