Kevin M: for eller imod?

Kevin Magnussen Foto: Haas F1 Media

Nyheder # 4 2024

Desværre havde hverken Rasmussen eller Lundgaard heldet med sig i åbningsløbet i INDYCAR den forgangne weekend. Kevin i overskrifter, og Ron Dennis slået til ridder. Nu gælder det Sebring.

Danskerne skidt fra start – og dog
Åbningsløbet i årets INDYCAR mesterskab blev desværre noget af en dukkert for de to danske Christian’er; hhv. Lundgaard og Rasmussen. Slutplaceringer som #20 og #21 er ikke prangende, men i hvert tilfælde er der en dybereliggende forklaring. For Lundgaards vedkommende fik han et ok udgangspunkt i kvalifikationen (P12), men blev i starten ramt af Alex Palou og fik en punktering der kostede et ekstra pitstop. Et sent ”splash & dash” kostede yderligere tid, men undervejs var omgangstiderne helt i top.
For Rasmussens vedkommende var målet at gennemføre og få så mange omgange under bæltet i sin debut i topklassen, og det lykkedes. Et koblingsproblem i starten hjalp ikke.
Alt i alt en, på papiret, skuffende start for begge, men der er håb forude.

Klassiker venter
Den amerikanske sportsvognssæson starter underligt nok med seriens to største løb lige efter hinanden; først 24 timer på Daytona og nu venter 12 timer på Sebring lørdag.
Sebring International Raceway ligger på en tidligere militær flyveplads i hjertet af Florida, hvor der har været kørt løb siden 1950. Det første 12-timers løb blev afviklet i 1952, og har været på kalenderen siden; med enkelte undtagelser. Banens layout er som udgangspunkt uændret, og en del af banen er stadig belagt med den oprindelige beton. En omgang er ca. 6 km. lang.
Tom Kristensen har rekorden for flest sejre med seks i alt i årene 1999 – 2012.
Som sædvanlig er der mange danskere til start; dog ingen i den højeste klasse DTP (LMDH). I alt otte fordelt på fire i LMP2, en i GTD Pro og tre i GTD.
Løbet kan følges Live på MotorVision eller Viasats kanaler fra kl. 14.30 dansk tid.

Helt eller skurk?
Kevin Magnussen sluttede P12 i sidste lørdags Grand Prix i Jeddah, men alligevel endte han i overskrifterne bagefter. Årsagen var den teamkørsel danskeren udførte ved at sinke midterfeltet tilstrækkelig til Nico Hülkenberg kunne hente sæsonens første point til Haas for P10.
Meningerne er delte: nogen mener han demonstrerede fremragende holdkørsel, andre at han opførte sig usportsligt. Det afhænger vel af øjet der ser.

Ugens special

Ron Dennis slået til ridder
For en englænder er der ikke noget højere end at blive slået til ridder, og fremover tiltales med ”Sir”. Ved årsskiftet skete det for McLarens mangeårige teamchef Ron Dennis (76), der i al beskedenhed er den mest succesrige teamchef i F1-historien.

10 kørermesterskaber, 7 konstruktørmesterskaber, 158 løbssejre, 137 pole positions og 410 podiepladser er det blevet til under hans ledelse i perioden 1981 – 2016. Alt sammen i motorsportens kongeklasse F1, og alt sammen for McLaren.

I perioden har han samarbejdet med nogle af sportens største navne gennem tiderne. Ayrton Senna, Alain Prost, Niki Lauda, Mika Häkkinen og Lewis Hamilton har alle vundet et eller flere mesterskaber under Rons ledelse, flere end nogen anden teamchef kan fremvise.

Og det stopper ikke der. Kører som Gerhard Berger, Heiki Kovalainen, David Coulthard, Kimi Raikkonen, Juan-Pablo Montoya, Fernando Alonso, Jenson Button og John Watson har alle vundet et eller flere løb i perioden; det var i øvrigt sidstnævnte der sikrede den første sejr til McLaren efter Dennis havde købt sig ind i McLaren i 1981.

Og nå ja, Dennis gav så også lige debut i F1 til Jan Magnussen (1995) og Kevin Magnussen (2014)!

Læs resten af artiklen på https://bbn-consult.dk/arise-sir-ron/

Kontakt BBN Consult