Vellykket Motorsport Award

Nyheder # 22 2023


Tid til priser og hædersbevisninger!

Trods snekaos i store dele af landet blev Dansk Motorsport Award 2023 torsdag 30. november gennemført og en række priser uddelt. Christian Rasmussen blev Årets Bilsportskører

Dansk Motorsport Award blev afviklet i eksklusive rammer hos Porsche Center København, hvor de ca. 250 gæster og nominerede kunne beundre de lækre biler, nyde en treretters menu og overvære prisuddelinger.

Bag arrangementet stod CEC Event der havde arrangeret afstemning over nettet i en række kategorier.
DASU benyttede samtidig lejligheden til at afsløre Årets Bilsportskører, der for første gang gik til 23-årige Christian Rasmussen for dennes sejr i Indy NXT og efterfølgende kontrakt i IndyCar.
Læs her https://motorsportdanmark.dk/christian-rasmussen-er-aarets-bilsportskoerer-2023/
og her https://bbn-consult.dk/trailblazer/

Vinderne
Efter optælling af de mere end 15.000 indsendte stemmer gik publikumspriserne til følgende vindere:

Årets Nationale navn – Kasper H. Jensen
Årets Internationale navn – Frederik Vesti
Årets Talent – Mikkel Gaarde Pedersen
Årets Team – GMB Motorsport
Årets Kartingkører – Victor Wolfsohn
Årets Profil – Michelle Gatting
Årets E-sportskører – Lucas Daugaard

Yderligere to priser blev uddelt, men var ikke til afstemning:

Tom K-prisen                                Christian Lundgaard
Porsche-prisen                            Morten Buus

Awarden kan ses/genses torsdag d. 7. december kl. 16 på www.danskmotorsportaward.dk

Close but no cigar. Sejr nr. seks var ikke nok
Frederik Vestileverede en pragtpræstation da finalen i årets F2-mesterskab blev afviklet på Yas Marina-banen i Abu Dhabi.Lørdag vandt den 21-årige dansker for fjerde gang i år et sprintløb, mens han i søndagens hovedløb kørte sig fra startplads P9 til tredjeplads i mål. Det var tiende podiepladsering i år; heraf seks på øverste trin af skamlen.

Mesterskabet gik alligevel til franskmanden Théo Pourchaire, på trods af denne kun har en enkelt sejr i år. For Vesti blev fem gange DNF i hovedløbene afgørende; her kunne han potentielt have hentet 125 points.

Årets helt store højdepunkt var utvivlsomt den overlegne sejr i Monaco; den alene er næsten mere værd end selve mesterskabet.

Som jeg tidligere har været inde på er der primært to kørere der huskes efter en tæt sæson: vinderen, samt den der slutter bedst. Følges det rationale har Pourchaire ikke kørt sig nærmere F1; det har Frederik derimod.

Dansk motorsportshistorie i Abu Dhabi
Fredag d. 24. november blev der skrevet dansk motorsportshistorie. For første gang nogensinde var to danskere på banen samtidig i en officiel del af et F1 Grand Prix, nemlig Kevin Magnussen for Haas i sit GP nr. 163, og Frederik Vesti som udviklingskører for Mercedes. Det gik igen fint for sidstnævnte, men desværre er der ikke meget håb om at se ham få en fast plads på grid’en i 2024; nu gælder det for sydjyden og hans manager Dorte Riis Madsen om at holde gryden i kog med sigte på 2025.
Som bekendt har Kevin aftale på plads med Haas F1 for næste år.

Noter Efter en travl weekend var Frederik Vesti atter i F1-aktion tirsdag, til den årlige ”end of season” test. Frederik imponerede alle, Mercedes inklusive, ved at sætte testens tredjehurtigste til og gennemføre mere end 100 fejlfri omgange på Yas Marina.

Kontakt BBN Consult