Fremragende dansk søndag på Monza, ny sejr til Vesti

Femte afdeling af VM i langdistanceløb (WEC) på selveste ”Temple of Speed” (Monza) blev et triumftog for dansk bilsport. Fem af de syv danske deltagere kom på podiet; tre af dem endda efter klassesejre.

Klassesejrene gik til Oliver Rasmussen og David Heinemeier-Hansson i LMP2-klassen, som de vandt for det britiske JOTA – team sammen med brasilianeren Pietro Fittipaldi. Det var holdets første sejr i sæsonen.
Ligeledes blev det til dansk sejr i GTE, hvor Mikkel O. Pedersen var en del af det vindende hold fra Dempsey Proton (Porsche). Her blev Michelle Gatting nr. fem sammen med de øvrige Iron Dames.

Størst interesse var der naturligvis for topklassen Hypercar. 65.000 italienske tilskuere var mødt frem for at heppe på Ferrari; ansporet af mærkets sejr på Le Mans i juni. Og de fik fuld valuta for pengene, idet Ferrari # 50 med den danske stjerne Nicklas Nielsen kæmpede mod Toyota løbet igennem. Sejren gik i sidste ende til japanerne, men Nicklas og holdkammeraterne Antonio Fuoco og Miguel Molinas kunne lade sig hylde for en fremragende indsats og andenpladsen.

Men løbets største overraskelse involverede en anden dansker. Sammen med holdkammeraterne hos Peugeot # 93, de to tidligere Formel 1-kørere Paul di Resta og Jean-Eric Vergne, kom Mikkel Jensen i mål på tredjepladsen. Det var Peugeot bedste resultat siden deres tilbagevenden til kongeklassen for et år siden, og skyldtes i høj grad fremragende kørsel af danske Jensen. Det inkluderede bl.a. en overhaling udenom af en af de sejrsvante Toyotaer.
Tredje dansker i Hypercar, Michael Christensen (Porsche # 5), kom i mål på femtepladsen.

Alt i alt blev løbet endnu en understregning af at lille Danmark i øjeblikket råder over nogle af verdens bedste langdistance racerkørere; en nærmest surrealistisk situation.

F1-test til Vesti?

På Silverstone forsvarede Frederik Vesti sin føring i den samlede stilling med sæsonens fjerde sejr i Formel 2. Det skete med en overbevisende indsats i lørdagens sprintløb. Desværre blev han uforskyldt involveret i et uheld i søndagens hovedløb og måtte udgå her.
Vedvarende presseforlydender vil vide at Mercedes planlægger deltagelse af Frederik i to træningssessions i efteråret. Hvilke Grand Prix der evt. kommer på tale er ikke offentliggjort.

Det sker i weekenden

Indycar i Toronto

Christian Lundgaard og Benjamin Pedersen er med når IndyCar, Amerikas svar på Formel 1, den kommende weekend aflægger besøg i Canada, nærmere betegnet gadeløbet i Toronto. Lundgaard og hans team RLL Racing har gjort gode fremskridt på det seneste, og han er nu rykket op på en samlet tiendeplads i mesterskabet.

European Le Mans i Frankrig

Ni danskere er til start når anden afdeling af European Le Mans Series afvikles på den tidligere Formel 1-bane Paul Ricard i Sydfrankrig den kommende weekend. Størst interesse samler sig om det unge stjerneskud Malthe Jakobsen, der senest er portrætteret i britiske Autosport, se https://www.autosport.com/wec/news/the-next-danish-le-mans-hope-seeking-to-follow-in-kristensens-footsteps/10494871/
I forbindelse med løbet i ELMS køres lørdag afdeling af Le Mans Cup, også her med dansk deltagelse.

Fotos: Prema Racing. Joan Codina, Ferrari Media