Bastian vinder i Tyskland

Harry King (UK), Allied-Racing, Porsche-Junior Bastian Buus (DK), Allied-Racing, Larry ten Voorde (NL), Team GP Elite, Porsche Carrera Cup Deutschland, Lausitzring 2023

Det var stilhed før stormen i de fleste internationale løbsserier, men en enkelt dansker var i aktion i Tyskland. Og det gjorde han godt!

Bastian Buus hentede søndag sæsonens første sejr i Porsche Carrera Cup Deutschland på Lausitzring, mens det blev til en tredjeplads i lørdagens løb. Den 20-årige Porsche-juniors stiller til igen i år til start for Team Allied-Racing i det tyske mesterskab.
Med weekendens resultater rykkede han tættere på top-3 i den samlede stilling, mens Koldingenseren jo er i spidsen for Porsche Super Cup (her er Bastian tilknyttet det østrigske Lechner-team).
I det hele taget er det en travl tid for Bastian Buus, der er i aktion hver weekend de næste tre uger.

Kommentar
Porsche Carrera Cup/GT3 Cup er fællesbetegnelse for en række national mesterskaber verden over, der alle anvender den specialudviklede Cup-version af Porsches verdenskendte model 911. I 2023 afvikles en snes sådanne mesterskaber, hvor toppen af kransekagen er den internationale serie Porsche Super Cup (PSC). PSC blev afviklet første gang i 1993, mens Carrera Cup Deutschland blev lanceret i 1990.

Bastian Buus blev inden denne sæson som den kun anden dansker gennem tiderne indlemmet i Porsche-familien som Juniorkører (den første var Michael Christensen).
Efter en længere karriere i Gokart vandt han i 2020 European GT4 Series (ProAm) i sin debutsæson, mens sydjyden i 2022 blev rookie-mester i PSC. Man kan læse mere på https://bastianbuus.dk/

Noter

  • Foruden Bastian Buus er også Kevin Magnussen (F1) og Frederik Vesti (F2) i aktion når det hollandske Grand Prix køres på Zandvoort den kommende weekend.
  • Christian Lundgaard, Benjamin Pedersen og Christian Rasmussen er med når sæsonens sidste ovalrace for IndyCar og Indy NXT afvikles på World Wide Technology Raceway i Illinois.
  • Otte danskere er til start på Motorland Aragon i Spanien, til tredje afdeling af European Le Mans Series. For første gang i mesterskabets historie køres efter mørkets frembrud, lørdag aften.
  • På Virginia International Raceway er der også dansk deltagelse. Frederik Schandorff og Marco Sørensen er med i GTD-klassen i afdeling af WeatherTech Sportscar Championship.

Ugens special

BBN Consult har begået en ny blog. Denne gang handler det om IndyCars historie.
Tjek https://bbn-consult.dk/historien-om-indycar/

BBN Consult samarbejder med https://pulskoncept.dk/ . Hvad enten du er idrætsudøver på topplan, er motionist eller ”bare” døjer med rygproblemer kan jeg varmt anbefale man kontakter pulskoncept. Foruden specialudviklet træning for motorsport er også sportsmassage, skadesbehandling, hjernetræning og coaching på programmet.

Kontakt BBN Consult

Med venlig hilsen